12 jan. 2010

Allt Blir Inte ......................


 
 
 
 
Livet blir inte alltid som man tänkt sig ..........Och jag trodde aldrig att jag skulle bli en av alla som vart sjuk .
Jag skulle ju jobba tjäna pengar resa med familjen och bara tycka att livet va helt underbart .
Men nu vart det inte så .....................Jag råkade bli sjuk ...........jag råkade få ont i armarna....sen kom det ena efter det andra .
Jag vägrade lyssna på varnings singnalerna ......Jag va DUKTIG ....jobbade på ....skaffade mig ett jobb till .
Med två jobb och två små barn ...............vart jag dåligare och dåligare .........
När trejde barnet kom ......rasade det .........händerna började domna bort ......benen vek sig av sig själva ......
Läkarna trodde först jag hade MS .....men efter många prover & mycket tårar .......Till att dom trodde det var psykiskt .
Efter utredningar , å många Doktorer ......
Vart svaret nån form av Mylagi, med läckande ledvätska .
Efter ytterligare en tid , vart syndromen värre , men Läkarn hävdade att allt jag kunde göra va att bita ihop å göra som alla andra JOBBA PÅ! .
Vilket jag försökte .........
När min vardag till slut bestod i att försöka komma upp på morgonen , åka till jobbet ,jobba ,komma hem efter 6 tim ,för att gå raka vägen å lägga mig ,sova 2-3 timmar , äta ,umgås nån timma med mina barn,för att sedan ragla i säng vid 21.
När en dåvarande arbets kamrat gav mig nummret till en Privat Läkare .
Ringde och fick tid hos honom, han lyssnade på vad jag berättade .........Sedan sa han bara -Jag tror på dig 100% , vad vill du nu ,vill du bli sjuk skriven eller vill du ha en komplett utredning för att få reda på din problematik.
Jag valde båda .
Efter 6 månader var jag på väg in till USÖ Örebro till Rematologen .
Där jag fick beskedet att jag hade Kronisk värk i hela rörelse apparaten .
-01 Gav FK mig sjukersättning.
-05 FK vill att jag ska utredas för att se vad min arbetsförmåga låg på.
Då bar det i väg till Västerås Medicinska Centrum för utredning.
Där det konstaterades att jag hade Kronisk värksyndrom ,Läckande led vätska ,Fusk skulios( utplanad ländrygg) ,sne i övre delen av ryggen.,Känsel bortfall på vänster sida av kroppen .
Och min arbets kapacitet skulle vara svår att få upp till 25- 50 % under ett år .
-06 Beviljade FK mig Sjukersättning ytterligare en tid .
-07 Vill FK ha en Utredning till med arbets träning.
Denna gången vart det på hemorten .
Underbar Läkare som verkligen tog sig tid ......där han vart väldigt förundrad över min vighet med sjukdomsbilden .
Där han ville veta mer om hur jag var som barn om jag var väldigt vig , om jag hade ont som barn .
Svaret vart JA på båda , där jag talade om att jag alltid haft nån form av smärta i kroppen ,men alltid fått höra att jag hade växt värk .
Där han undrade hur många syskon jag har , om dom har smärt problematik , om dom har fått sjukdoms bilden Fibromylagi .
Varpå svaret blir JA.
Hur många av dina syskon har denna smärt bilden ink dig själv ......där jag svarar att av 8 st är vi nog allihopa som har nån form av smärta .
Varpå han säger : Om du hade sagt 2 hade jag höjt på ögon brynet ....men jag tror ni har en annan sjukdom , som har ett så konstigt namn så jag måste ringa en Kollega .
Vilket han gör , lägger på ,tittar på mig å säger , du har en Sjukdom som heter EDS -Ehler Danlos Syndrom- som är en genetisk bindvävs sjukdom , som även kan uppvisa samma symptom som MS, och eller misstolkas som Kronisk Värk eller Fibromylagi.
Och att jag skulle medela mina syskon om detta , för att det va viktigt , eftersom den är ärftlig .
Alla får inte Sjukdomen i form av värk ,utan man kan oxså få barn med funktions hinder och då speciellt drabbar det pojkarna , där efter fick jag göra ett släkt träd ......som bekräftade ytterligare hans misstankar .ka till Nevruologen för jag tror du har en
Väl hos Nevroulogen , vart det bekräftat utan några tvivel att jag hade EDS .
Under tiden med alla dessa utredningar , vart jag på körd bakifrån, vilket resulterade i en vrickad nacke .
3månader senare kör jag av vägen i halt under lag rakt ut i skogen , över kalhugge å sten......varvid jag dunkar huvudet flertal gånger i både sidorutan och nackstödet .
Vilket resulterade i en nackskada,förskjuten nack kotepelare ca : 60 grader ....vilket gör att jag har svårt för att vrida huvudet åt sidorna eller bakåt -detta har även gett mig yrsel & dimmsyn i perioder , även att nacken låser sig i en position vilket kan resultera i låst nacke upp till flera veckor där jag får sitta upp och sova .
Har även sömn problematik , då jag sover med 30-60 min intervaller pga att jag vaknar med smärta , för att i nästa period sova 10-14 timmar dygn.
Där jag kan vakna av att det känns som ben i kroppen gått av ,där jag tex: kan få lyfta armen och det gör så ont ,så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Klarar inte av stress ,minnes förlust ,tappar fokus när det blir mycket runt omkring ,alltid trött.
Början av-09 blir jag beviljad Sjukersättning igen till Mars -10.
Men i dag vart jag tydligen 100 % frisk .....för i April ska jag infinna mig på ABF för Arbetsrehablitering i 3 månader 8 tim / dag .
Sen ska jag tydligen ut å slåss med dom som är friska .
Känns lite som jag blivir fråntagen rätten till mitt liv .
Detta är inte livs kvalite för mig ....Det är en order .
Min fråga är bara ...vem anställer mig ,vad ska jag säga när dom undrar vad jag gjort dom senaste åren , vad är mina chanser .........Man får inte vara så sjuk att man inte orkar slåss för att man e sjuk .....Och inte blir oron över allt som händer bättre för min sjukdoms bild .....
Just nu känns allt meningslöst .........men vad har jag för val ,Vad är mina chanser .........min första tanke va bara att få somna in .,,,,, känner hur deprissionen har greppat mig i ett järngrepp ....
Så livet blir inte alltid som man tänkt sig .....Men jag valde inte att bli sjuk.....Gick inte in på Konsum eller Ica & plockade en sjukdom från hyllan ....DEN VALDE MIG !!.....å jag hatar den ...
Och jag vet att jag inte är ensam , Jag söker inget med ömkande .......Jag vill bara att folk ska förstå......Det syns kanske inte på utsidan -Men hela mitt inre är kaos .
Tur att jag har mitt någorlunda humör & förstånd kvar .....Kanske jag en dag ler åt hela skiten...Men just nu känner jag bara tomhet ......./ Pillan

2 kommentarer:

  1. Det här borde Reinfeldt få läsa...!

    SvaraRadera
  2. ibland önskar man att de stod i pannan på en för att folk ska förstå, suck..

    SvaraRadera

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...