6 nov. 2010

Underligt


Att det kan röra sig så mycket tankar i skallen,och just nattetid .
Men är vell då man har tid å får ha hjärnan i fred .
Tankarna bara avlöser varandra ,snurrrar,bollar fram å tillbaka.
" wich I cud just let them flowe out and fade away"
varför är det så svårt för vissa att låta personer tycka eller känna vissa saker .
Att det är så att en del alltid på något konstigt vis måste hävda sig över någon annan,nått jag har så svårt att förstå .
Är det en form av nått konstigt översitteri !
Om en person säger att jag känner så eller si ,varför är det då så att nån ,alltid måste säga nått sarkastiskt eller hävda på nått konstigt sätt att personen känner fel ..Emmmm???...hur kan man ens förneka en annan persons känslor inför något.
Hävda att personen har fel .
Alltså anser ju den personen som utrycker sig i detta eller tror sig veta mera än personen det handlar om .
För mig är det ett kränkande ,nerväderande av personen som utrycker sina känslor ,nästan som att idiotförklara nån annans ego ,person,innersta.
Att man ens tror sig ha rätten att klampa in och försöka styra någon annans känslor ,säga saker som man inte har en aning om.
Att man som person är så dominerande i sig själv ,att man även tror sig dominera sin omgivning till någon form av bemästrande av sin omvivning.
Där man inte förstår att det beteéndet man har är en form av agrisivitet och ett bestämmande ,kontroll behov -som blir att nervädera andra människor ,för att på det sättet känna någon form av stående makt kontroll behov .
Fattar inte inställningen till att man tror sig veta bättre än den det handlar om . Blir rätt så fachinerad av dessa personer .
Men skulle det vara tvärtom.
Då blir det liv i luckan .
Nästan en utskällning .
Fast det får man ju endå ,för att man råkar ha andra känslor inför nått ,eller tycka nått som inte överens stämmer med den andra personens inställning till saker .
Är det inte märkligt ,förundrande ,skrämmande.
Att man tydligen inte har rätt till sina känslor ,tankar -utan att det alltid finns nån som tror sig veta mera om någon annans innersta känslor .
Blir helt Konfys på dessa personer //Pillan

4 kommentarer:

 1. En persons känslor kan aldrig vara fel. känslor är ju trots allt det som formar våran vardag och vägleder oss att ta våra beslut. Tror de som förlöjligar andras känslor saknar empati och medkänsla i viss mån. Hur kan någon säga att det är fel att vara rädd för tex ett djur eller en spruta. Vissa känslor är enkla att utrycka och få andra att förstå, andra svårare....jag vet med tandläkar skräck och ormfobi och dessa har vissa svårt att förstå och relatera till och gör sig då roliga över dem. Känslor är svårt både för en själv och andra....

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt.och håller med dig fullt ut.Därför förstår jag inte när vissa har svårt att sätta sig in i andras känslor ,utan pekar på dom som petisesser.Medans deras egna känslor är av så otrolig stor vikt .Fachinerande att vissa anser sig viktigare än andra .

  SvaraRadera
 3. För att det krävs av man bryr sig och har medkänsla för att sätta sig in i andras känslor. Folk tar sig inte tid till att göra det och ersätter istället eftertanke om medkänsla med en åsikt helt separerad från egna känslor och hänsyn till andras. Men det har vi ju konstanterat redan innan att det finns en stor brist på medkänsla och engagemang hos folk runt omkring oss......

  SvaraRadera
 4. Medkänsla och empati är rätt så sällsynt .Varför är det så svårt att visa omtanke och bry sig om .Eller att bara lyssna på nån å ge sitt stöd,utan att höja rösten eller bryta ut i nån översittar furie stil som talar om att NEJ! så känner d...u inte ,det är fel osv ...Känslor är ju relativa ,ombytliga ,fasta-något alla människor har .Men att hävda att nåns känslor är fel -men att sina egna är korekta .Så visst är bristen på medkänsla hos en del som ett pansar beslaget berg ,svårt att sätta sig in eller besvara nån annans utryck .Så medkänslan och engagemang finns ju inte från början.Utan mer som att en del lyssnar som av ren plikt ,för att sedan uttrycka en kall och osympatisk mening ..

  SvaraRadera

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...