God krämig pastasallad som passar perfekt till vardags som till fest.
Du kan förbereda den flera timmar innan servering, den blir bara godare om den får stå och gotta sig i kylen.
Du kan avnjuta din sallad som den är med tex fetaost,
servera som tillbehör till grillat ,
eller med till stranden, bilfärden .
Du kan variera din sallad helt efter smak
och ta i dom grönsaker som du tycker om.
6 portioner krämig pastasallad
6 portioner krämig pastasallad
1 styck hel grillad kyckling
400 g pasta (vafri)
400 g majs
2 stycken paprikor
1 gurka
250 g cocktailtomater
1 liten bit purjolök eller 1 rödlök ( man kan ta båda om man vill)
2 dl majonäs
3 dl creme fraiche
Örtsalt och svartpeppar
400 g pasta (vafri)
400 g majs
2 stycken paprikor
1 gurka
250 g cocktailtomater
1 liten bit purjolök eller 1 rödlök ( man kan ta båda om man vill)
2 dl majonäs
3 dl creme fraiche
Örtsalt och svartpeppar
Finfördela den grillade kycklingen i strimlor och låt svalna .
Koka pastan.
Skölj pastan i kallt vatten och låt sedan rinna av ordentligt i en sil.
Hacka alla grönsaker i önskad storlek.
Lägg pastan i en rymlig bunke, strö på örtsalt och blanda.
Blanda crème fraîche med majonäs.
Blanda sedan samman alla ingredienser försiktigt , så att grönsakerna inte blir sönder mosade .
Smaka av med salt och peppar.
Du kan eventuellt tillsätta lite gräddfil eller yoghurt i salladen om du vill ha den ännu krämigare.
Ställ sedan i kylen en stund innan servering.
TIPS!
Du kan tillsätta ost i salladen om du gillar det. Fetaost hackad i tärningar passar fint att ha i. Du kan späda ut pastasalladen med lite yoghurt eller gräddfil för en extra krämig pastasallad. Ha dock inte i allt för mycket, såsen ska vara härligt tjock och krämig.
BobApetit Pillan
BobApetit Pillan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar