11 maj 2017

Långpannetårta med maräng

Denna tårtan är så GOD och lätt som en sommarbris .


INGREDIENSER:

· 3+1 ägg
· 1,5 + 2,5 dl strösocker
· 5 msk mjölk
· 50 g smält smör
· 2,5 tsk bakpulver
· 2,5 dl vetemjöl
· 2 tsk vaniljsocker
· 6 dl vispgrädde
· 1,5 l jordgubbar

GÖR SÅ HÄR:

· Separera tre äggs gulor och vitor.
Vispa äggulorna pösiga tillsammans med det fjärde ägget, vaniljsockret och den mindre mängden strösocker.
· Rör i mjölken och det smälta smöret.
Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner i äggvispet.
Lägg ett smort och mjölat bakplåtspapper i en långpanna och bred ut sockerkakssmeten på detta.

· Vispa äggvitorna med den större mängden socker till en mycket tjock marängsmet.
Det är viktigt att bunke och visp är helt rena och fettfria för att marängen ska bli styv.
En bra säkerhetsåtgärd är att gnida skålens insida med snittytan på en delad citron före vispning.
· Bred ut marängsmeten lite slarvigt ovanpå sockerkakssmeten.
Grädda i 200 grader i 12–15 minuter.
Låt svalna helt och dela kakan mitt itu så att du får två bottnar.

· Vispa 3 dl grädde tillsammans med en nypa socker och bred ut på den ena botten.
Skär drygt hälften av jordgubbarna i mindre bitar och strö ut dem ovanpå grädden.
Vänd den andra botten över (så att marängsidan hamnar ner mot grädden).
Hit kan du för­bereda.
Täck tårtan med plast- eller aluminiumfolie och ställ i kylen så håller den sig fin i upp till två dygn.

· Vid servering: Vispa resten av grädden och bred ut den på tårtans ovansida. Dekorera med hela jordgubbar och eventuellt några ätbara blommor, till exempel penséer, pelargoner eller ringblommor
//BonApetit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...