11 maj 2017

Riktigt Smarrig BlåbärsTårta

En super god Blåbärstårta

8–10 bitar

Botten
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 dl mjölk
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning 1
1 dl blåbär, färska
½ dl blåbärssylt

Fyllning 2
2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd

Garnering
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad, riven
3 dl blåbär, färska

Gör så här
1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka hastigt upp. Tag kastrullen från plattan och rör ner mjölkblandningen i äggsmeten.

2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vänd försiktigt ner det i smeten och rör ihop till en jämn smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 22 cm i diameter.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna och dela sedan kakan i tre bottnar.

5. Fyllning 1: Rör ihop blåbär och blåbärssylt.

6. Fyllning 2: Vispa grädden hårt och rör ner lemon curden.

7. Montering: Bred ut blåbärsfyllningen på den understa bottnen. Lägg på nästa botten och bred på grädd­fyllningen i ett jämt lager. Lägg på den tredje bottnen.

8. Vispa grädden till garneringen och bred den över hela tårtan. Täck sidorna med choklad och toppa med blåbär.

// Bon Apetit Pillan

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...