En super god Blåbärstårta
8–10 bitar
Botten
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 dl mjölk
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 dl mjölk
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning 1
1 dl blåbär, färska
½ dl blåbärssylt
1 dl blåbär, färska
½ dl blåbärssylt
Fyllning 2
2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
Garnering
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad, riven
3 dl blåbär, färska
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad, riven
3 dl blåbär, färska
Gör så här
1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka hastigt upp. Tag kastrullen från plattan och rör ner mjölkblandningen i äggsmeten.
1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka hastigt upp. Tag kastrullen från plattan och rör ner mjölkblandningen i äggsmeten.
2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vänd försiktigt ner det i smeten och rör ihop till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 22 cm i diameter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna och dela sedan kakan i tre bottnar.
5. Fyllning 1: Rör ihop blåbär och blåbärssylt.
6. Fyllning 2: Vispa grädden hårt och rör ner lemon curden.
7. Montering: Bred ut blåbärsfyllningen på den understa bottnen. Lägg på nästa botten och bred på gräddfyllningen i ett jämt lager. Lägg på den tredje bottnen.
8. Vispa grädden till garneringen och bred den över hela tårtan. Täck sidorna med choklad och toppa med blåbär.
// Bon Apetit Pillan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar