Ingredienser ca 15 bitar.
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
100 g smör
Fyllning:
200 g hasselnötter
1 dl strösocker
50 g smör
1 msk kakao
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk sirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.Skär smöret i tunna skivor.
Arbeta ihop smör, mjöl och socker till en deg för hand eller i matberedare.
Tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter eller i en rektangulär form, 15x25 cm.
Låt stå i kyl minst 30 min.
Rosta nötterna i en långpanna mitt i ugnen.
Passa noga.
Låt svalna något.
Gnugga dem i händerna så skalet lossnar.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Lägg socker, smör, kakao, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull.
Värm under omrörning tills det börjar sjuda.
Rör ner nötterna.
Häll nötfyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 8-10 min.
Låt pajen svalna.
Tips:
För variation, blanda i andra nötter såsom pecannötter, valnötter och cashewnötter
//Smaklig Fika Pillan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar